Beer pong

Ett klassiskt förfestspel där man utmanar någon i Beerpong. Detta går kort och gott ut på att träffa sina motståndares plastmuggar som är delvis fyllda med öl/cider/annat drickbart. Varje lag brukar ha 6 plastmuggar var och x antal pingisbollar, vanligast en eller två. Lagen turas om att kasta sina pingisbollar i muggarna och sedan går turen över till nästa lag. Den som först får slut på motståndarnas plastmuggar vinner. 

 

1. Spelstart

Varje lag ställer upp 6-10 muggar i en pyramidformation och fyller dem med dricka - vanligtvis fyllt till en tredjedel. Vilket lag som börjar bestäms på valfritt sätt t.ex sten sax påse, singla slant eller att laget med yngsta spelaren börjar.

 

2. Skytte & poäng

Varje spelare kaster en eller flera pingisbollar per omgång. Om en boll landar i en mugg ska motståndarlaget dricka upp innehållet och muggen tas ur spel. Träffar två bollar samma mugg eller om en mugg träffas med studs i bordet dricks två glas upp.

 

3. Försvar

Om en boll studsar i bordet eller träffar kanten av en mugg får försvarande laget slå bort bollen med händerna. Om det försvarande laget nuddar en boll i luften innan den nuddat bordet eller muggarna får motståndarlaget (som kastade) göra ett nytt försök att pricka. 

 

4. Re-rack

Varje lag har rätt till en re-rack per spel dvs. omflyttning av motståndarlagets muggar. Omflyttningen får göras när turen går över till ens lag men ej efter man börjat kasta. 

 

5. Spelslut

Spelet är slut när något av lagen sänkt samtliga av motståndarens muggar. Om det vinnande laget var samma lag som började får motståndarlaget kasta en omgång till.