Ställ dig i bostadskö så snart som möjligt!

Så fort du kommer på idén att börja plugga i Luleå är det en bra idé att ställa dig i bostadskö, vilket du kan göra innan du blivit antagen. Så fort du blivit antagen kan du börja söka efter och boka en studentlägenhet. Under Nolleperioden har det under senare år rådit viss brist på studentlägenheter så det gäller att vara ute i så god tid som möjligt. De tre huvudsakliga förmedlarna av studentlägenheter är Bostad Luleå, Rikshem och Studentbostadsservice.

Studentbostäder

Bostad Luleå

www.bostadlulea.se
Tel.: 0920-45 45 99
Besöksadress: Midgårdsvägen 19, Luleå

Bostad Luleå har lägenheter över hela staden, men studentlägenheterna finns på Porsön och Björkskatan. På Porsön har Bostad Luleå studentlägenheter på Porsögården, Vänortsvägen (nr 5, 7 och 9), Punkthusen, Höghusen och Låghusen. Här finns många olika möjligheter, allt från 1:or med kokvrå till 3:or med riktiga kök. Vill man bo i korridor, finns det på Björkskatan, som ligger en liten bit från universitetet men som man lätt och snabbt tar sig till och från med cykel. För att ställa sig i kö hos Bostad Luleå går man in på deras hemsida och registrerar sig, varefter det är fritt fram att söka bland lediga lägenheter. För att stå i kö hos Bostad Luleå behöver man betala en årlig köavgift på 250kr.

Rikshem

www.rikshem.se
Tel.:010-70 99 200
Mail: info.lulea@rikshem.se

Rikshem finns i Luleå sen 1 december 2015 och har lägenheter på olika områden i staden. De studentlägenheterna de förmedlar ligger på Porsön precis intill campus i det gamla kårhuset, som heter Kårhusgränd.

Studentbostadsservice

www.studentbostadsservice.se
Tel.: 0920-49 25 78

Studentbostadsservice har sina lägenheter på Vänortsvägen, Laboratorievägen och Klintbacken. Här finns allt från 1:or till 4:or. För att ställa sig i kö hos Studentbostadsservice är det bara att besöka deras hemsida. De förmedlar också andrahands-uthyrning. Studentbostadsservice finns sedan väldigt nyligen numera i Studenternas Hus som ligger mitt emot Teknikens Hus utanför D-huset.

Närmar sig Nolleperioden och du saknar bostad?

Börjar Nolleperioden närma sig och du har fortfarande ingen egen bostad? Det finns även vandrarhem: Citysleep och Gammelstads vandrarhem. Du kan även söka efter plats som inneboende i facebookgruppen: Ge tak åt en student @ LTU


 
 
 

Nolleperioden 2019 i samarbete med