Vad är en phösare?

Nolleperioden går ut på att välkomna Luleås nya studenter och visa dem hur man uppför sig i studentkretsar, vad det innebär att studera, att ta eget ansvar, att skapa nya vänner, gemenskap i klassen, till och med så enkla saker som var studenten kan handla sin mat och att hitta överallt. För många är det första gången de flyttar hemifrån, de är ensamma i en klass där de inte känner någon. Då är det viktigt att de känner att de har någon de kan vända sig till med sina frågor, någon som vet allt, eller i alla fall kan ta reda på allt man behöver veta. Någon som har koll helt enkelt. Det är där phösaren kommer in.

Phösarna är äldre studenter klädda med en overall i dess programs färger, mörka glasögon och huvudbonad. De är arbetsmyror av högsta kvalité, redo att leda Nollorna genom eld och vatten. Phösarna guidar dem runt, leker med dem samt lär dem studentsånger och skolans traditioner.

Phösarna är indelade phösargrupper som är ansvariga för var sin nolleklass. Alla phösare har genomfört en utbildning med varierande innehåll så som ledarskap, alkohol- och narkotikaföreläsningar, studiekunskap, social kompetens, och mycket mer. Allt för att kunna hjälpa de nya studenterna in i studentlivet så bra som möjligt! Du som Nolla kan alltid vända dig till dina egna eller någon annan phösare om frågor, scheman eller om saker som hänt.

 


 
 
 

Nolleperioden 2019 i samarbete med