Programföreningar

 

Geosektionen

Arktis

Arktis är en programförening under Geosektionen som finns för alla studenter som läser Civilingenjör Arkitektur samt Samhällsbyggnad. Vi jobbar för att stärka programmens image och för att öka sammanhållningen mellan programmen. Utöver det anordnar föreningen även aktiviteter såsom resor, fester och studiebesök.

Om du vill veta mer om oss kan du alltid ställa frågor under nolle-p, dessutom kan du hitta oss på Facebook eller maila oss på info.arktis@geosektionen.se alternativt ordf.arktis@geosektionen.se.

Tagga nolle-p!

BRINN

BRINN, Brandingenjörsstuderande i norra Norrland, är en intresseförening för brandingenjörsstudenter vid Luleå tekniska universitet. Du som är brandingenjörsstuderande är automatiskt medlem hos oss och BRINN värnar om dina och de andra medlemmars gemensamma intressen inom det akademiska, sociala och den potentiella arbetsmarknaden. BRINN anordnar alltså allt från festligheter till arbetsmarknadskvällar för att du som student ska få en större inblick i yrket men också få en god gemenskap tillsammans med de andra brandingenjörsstuderande. Som student på brandingenjörsprogrammet är du alltid välkommen att höra av dig med frågor eller funderingar kring yrket, utbildningen eller om du kanske vill engagera dig i vår förening.

Vill du veta mer om oss eller få kontakt med oss så skicka ett mail till ordforande@brinn.se eller kolla in vår hemsida för mer info!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram!

S.T.E.N

S.T.E.N är en programförening för de stencoola studenterna som läser civilingenjörsprogrammen Naturresursteknik, Hållbar process- och kemiteknik samt Industriell miljö och processteknik. S.T.E.N är under geosektionen och arbetar för att främja gemenskap, både mellan årskurser och de olika programmen. Medlem blir du automatiskt om du är kårmedlem och läser något av de ovanstående programmen. Vi syns på skolan i våra vita labbrockar och anordnar event som exempelvis Bunkern-häng, lunchfika, ispromenader och sittningar av olika slag. Vill du kontakta S.T.E.N är det bara att maila till sten@geosektionen.se eller besök vår facebooksida.

VOFF

VOFF är en programförening för studenter som läser Civilingenjör väg-och vatten samt bygg-och anläggning. Vår programförening ligger under Geosektionen, startades 2013 och hela anledningen till att vi existerar är för att göra studietiden bättre för våra medlemmar, både vad det gäller den sociala biten men också inom utbildning och kontakt med näringslivet. Detta gör vi genom att ordna events, studiebesök, arbetsmarknadskvällar och andra skojiga saker för våra medlemmar. Vi tycker det är viktigt med sammanhållning mellan klasserna och det är något vi arbetar hårt med. Vill du veta mer om VOFF, har du någon idé eller är du sugen på att engagera dig? Tveka inte att höra av dig till oss påvoff@geosektionen.se


 

Maskinteknologsektionen

HETs

Vår programförening heter HETs, vilket är en förkortning av Hållbar EnergiTeknik Studenters intresseförening. Föreningens intresse är, som namnet kanske avslöjar, studenterna vid programmet Hållbar Energiteknik. Föreningen grundades 2012 och var då fristående, men ligger sedan 2015 under Maskinteknologsektionen. Hela grundidén med en programförening är att finnas till för studenterna under vederbörande program, och verksamheten som bedrivs har således syftet att underlätta studierna för studenterna. Detta genom att, exempelvis, anordna lunchföreläsningar med alumner eller företag, för att studenterna i fråga ska få se vad man kan göra efter sin utbildning och därmed förhoppningsvis bli mer motiverade att fortsätta plugga ända in i mål. Vårt största event är HET-dagen, vilken är en aktivitetsdag för alla studenter vid programmet där företag kommer och föreläser, man får se de äldre studenterna redovisa sina projektarbeten och det hela avslutas med en sittning på kvällen. Ni hittar oss på facebook och på mailen: hets@m-sektionen.se.

MUPP

MUPP – Maskintekniks UtbildningsProgramPhörening
MUPP är en programförening för studenter som läser civilingenjör maskinteknik vid LTU. MUPP som förening ligger under Maskinteknologsektionen. Föreningen ägnar sig åt programmets särskilda intressen. Detta innefattar studiesociala aktiviteter samt utbildnings- och arbetsmarknadsrelaterade frågor. Med andra ord anordnar vi allt från roliga fester till arbetsmarknadsevent såsom gästföreläsningar. Allt för att stärka gemenskapen inom och mellan klasser och för att underlätta för våra medlemmar att få en god relation till lämpliga företag för vår utbildning. Föreningen finns även som ett stöd för våra medlemmar att förmedla eventuella synpunkter och problem. Detta så att varje student ska kunna vara med och få sin röst hörd i utvecklingen av vårt program. För med information om vår förening och vad vi gör, besök oss på Facebook.

TED

TED är programföreningen för Teknisk design. Vi arbetar för våra TD-studenter för att förbättra programmet och göra utbildningen eftertraktad på arbetsmarknaden. Vi har som uppgift att anordna event och inspirerande föreläsningar samt få studenterna att uppleva att de har möjlighet att utnyttja sin studietid till sin fulla potential. Vi anordnar t.ex. Teknisk designs finsittning: TD-galan och massor av annat roligt för våra studenter.

För vi i TED strävar nämligen efter att skapa en gemenskap mellan årskurserna, för att vi ska kunna inspirera varandra och dela med oss av erfarenheter.

Ni hittar oss på Facebook https://www.facebook.com/tedltu/, Instagram https://www.instagram.com/tekniskdesign/ & LinkedIn https://www.linkedin.com/company/tedltu/


 

Datasektionen

DDOS

DDOS är en programförening för de som läser Civilingenjör datateknik och Högskoleingenjör datateknik, men studenter från andra program kan också ansöka om medlemskap. Vi står under Datasektionen, som i sin tur står under Teknologkåren. DDOS är en programförening för datateknik som anordnar datarelaterade event, kurser samt andra dataspecifika saker för att skapa gemenskap bland våra medlemmar och hjälpa till med studierna, till exempelvis genom att anordna pluggstugor, Datadagen och sälja datatröjor.

Om du är intresserad av att vara med i DDOS är projektgruppen perfekt för dig. Det är enkelt att gå med och hur mycket tid du lägger ner är helt upp till dig. Du hjälper till med planering samt utförande av roliga projekt och får chansen att träffa andra engagerade studenter. Kom igen, det blir kul! Kontakta oss på facebook.

Mätfel

Vi är MÄTFEL, programföreningen för programmet Teknisk Fysik och Elektroteknik eller Y-programmet i folkmun. MÄTFEL är en förkortning av "Mötesplatsen Ägnad åt Tekniska Fysiker och Elektrotekniker i Luleå". Som det låter på vårat namn är vi en förening som värnar om Y-studenternas intressen. För att göra detta anordnar vi bland annat pluggkvällar, sittningar, sociala tillställningar och andra typer av evenemang för Y-studenter. Dessa evenemang är ibland också öppna för alla studenter så håll gärna koll på oss ("Mätfel" på facebook) även om du inte läser Y. Vi sköter även studiebevakningen för vårat program.

Vi syns bäst genom att kolla efter orangea overaller med lila ärmar och lila tröjor som har ett oranget Y på ryggen.

SLURP

Den mest spejzade Studentföreningen på LTU. Studentföreningen för Luleå tekniska Universitets RymdteknikProgram startades upp 2015 och är Rymdteknikprogrammets programförening. Föreningen finns till för att hjälpa medlemmarna med sina studier och att stärkta gemenskapen mellan årskullarna inom programmet så väl som inom resten av Datasektionen. Sittningar, pluggstugor och mycket
mer är bara några av de saker som vi anordnar. Alla som läser Civilingenjör Rymdteknik är automatiskt medlem i föreningen, och har du någon idé på ett event som du tycker vore roligt att ha så kan du kontakta oss så hjälper vi dig att genomföra det. Mer info om oss hittar du på Facebook eller på Hemsidan.

 

 

Geosektionen