LTU Välkomstbrev

Välkommen till Luleå tekniska universitet!

Grattis, om du läser detta har du kommit in på Luleås Tekniska Universitet. Den 21 augusti till den 1 september börjar LTUs välkomstperiod, även känd som Nolleperioden. Nolleperiodens syfte är att skapa gemenskap inom klassen, visa skolans studentikosa traditioner och förbereda dig som ny student inför studierna. För att guida dig som ny student under denna period kommer en mängd med äldre studenter hjälpa till. Dessa studenter kallas för phösare och är även känd som faddrar på andra lärosäten. En phösares syfte är att agera som guide till din studie start, om du har några frågor om universitetet eller studiestarten går det alltid bra att fråga dem.

Under Nolleperioden kommer det finnas en mängd olika aktiviter som är framtagna för att din klass ska komma varandra närmare. Dessa aktiviteter kan vara allt från sittningar, filmvisningar till en dansträning. Målet med Nolleperioden är att alla ska känna sig välkomna till universitet och att alla nya studenter ska hitta något som passar dem. Utöver dessa sociala aktiviteter finns det även en del studieförberedande inslag. Det kommer bjudas på olika lärorika föreläsningar och lunch-föreläsningar. För alla ingenjörsprogram erbjuds även en studieförberedande matematikkurs, även känd som Proppen.

Under Nolleperioden rekomenderar vi att du som ny student är med på alla föreläsningar och aktiviteter. Det är en bra möjlighet att utöka ditt sociala kontaktnät på campus, samtidigt som du förbereder dig för studierna. Men självklart bestämmer du själv hur mycket du är med på, allt under Nolleperioden är frivilligt.

Tips att tänka på:

  1. Ta med kläder av alla de sorter, varma, oömma, och finkläder för de lite finare tillställningarna.

  2. Det kommer att bjudas tillfälle att klä ut sig, så även det kan vara bra att tänka på.

  3. Cykel - bra att ha för att ta sig fram snabbt - sommar som vinter.

  4. Kom ihåg att ta med din legitimation till registrering och för att komma in på STUK, studenternas egen restaurang och nattklubb.

  5. Ställ dig i bostadskö - om du inte redan gjort det.

  6. Sök CSN - om du behöver


 
 
 

Nolleperioden 2019 i samarbete med